keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Kemian YO

Heipparallaa! Nyt on kyllä tosi hyvä fiilis. :-) Tänään oli tosiaan kemian yo-kirjoitukset ja oli nyt pakko tulla tänne hieman hehkuttaan, koska mulla jäi siitä aika hyvä maku suuhun. Jos tänne eksyy muita kemian kirjoittajia niin kuulisin enemmän kuin mielelläni miten teillä meni!

Tosiaan kemian M:ää lähdin korottamaan ja kyllä sieltä vähintään E on tulossa mutta tällä hetkellä toiveet on suuret ja L melkein käsinkosketeltavissa! En tiedä oliko koe jotenkin helppo, vai olenko itse vain jo paljon varmempi kemian suhteen että useat tehtävät tuntui "lastenleikiltä". Tietysti joissakin kysymyksissä olin hieman epävarma ja jouduin hieman veikkaamaan.

Yleensä en kyllä suosittele oikeiden vastauksien googlettelua, koska aika usein se saa vaan pahan mielen. Mun kaveri oli kuitenkin kanssa korottamassa omaa kemiaansa ja se laittoi mulle sitten iltapäivällä viestiä, kuinka oli käynyt netistä katsomassa oikeiden vastausten piirteitä ja laskeskellut omia pisteitään niiden pohjalta. Pakkohan munkin sitten oli, vaikka jännitys oli kyllä niin huipussaan kun sinne menin niitä katsomaan!

Suuren suuri huojennus oli jokatapauksessa jokeritehtävä, koska siitä näillänäkymin on tulossa luultavasti 8 pistettä. Tein siis sen viimeisen jokeritehtävän (jos joku on kiinnostunut) ja en luultavasti olisi osannut sitä c-kohdan reaktioyhtälöä muodostaa ilman yliopisto opiskelua. Jeij, siitäkin on ollut siis selkeästi apua! Olen siis todella todella tyytyväinen siihen jokeriin, koska se kompensoi muutamia menettämiäni pisteitä. Laskin, että noin 3-4 pistettä menetän yhteensä muista tehtävistä, jolloin kokonaispisteet riittäisi kuitenkin vielä L:ään, mutta saa nähdä. Voihan se olla, että olen laskenut omat pisteeni jotenkin ihan päin mäntyä, enkä tarkkaan edes muista kaikkia vastauksiani, mutta L on hyvin lähellä. :) Toisaalta harmittaa, jos se jää sit pisteen alle.

Kyllä kova työ siis kannattaa ja näköjään se maksaa itsensä takaisin! Nyt on vielä noin viikko aikaa kerrata fysiikkaa ja toivottavasti sekin menisi mukavasti. Ei sieltä varmastikaan ihan kemian tasoisia suorituksia ole luvassa, mutta parhaani teen ja katsotaan mihin se riittää! Se on vähän sellaista oman osaamistason kartoittamista.

Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin kohti pääsykokeita, koska koen tämän onnistumisen kemian yo-kirjoituksissa antavan ehdottomasti lisäboostia lukemiseen ja ennenkaikkea sitä itsevarmuutta omaan osaamiseen.

Jos tosiaan siellä ruudun toisella puolella on muita kemian kirjoittajia niin kertokaa ihmeessä miten teillä meni! Nyt vain alustavia pisteitä odotellessa... :-)

Sonja

4 kommenttia:

  1. Vau, menipä sulla hyvin! :) Ootko nyt valmennuskurssilla vai luetko ihan vain itsenäisesti pääsykokeisiin? Miten muuten luet/luit kirjotuksiin, teitkö jotain ajatuskarttoja, alleviivauksia vai miten? Tsemppiä fysiikkaan!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole valmennuskurssilla! Yliopistossa yritin valita kursseja, joista olisi hyötyä ja nyt loppukevään aion itsenäisesti opiskella. Jos lääkikseen ei vielä tänä vuonna ovet aukea, niin ensi vuonna täytyy sitten uudestaan miettiä eri valmennuskursseja, mutta toivottavasti ei tarvisi! :-)
      Kemian kirjoituksiin pääsääntöisesti vain laskin paljon erityyppisiä laskuja. Luin kyllä kertaalleen kirjatkin läpi, mutta kun tätä kemiaa on tullut nyt opiskeltua ensin lukiossa ja sitten yliopistossa, niin alkaa se lukio teoria tuntua aika simppeliltä. Laskuista tietenkin saa kyllä vaikeitakin, joten vanhoja YO-tehtäviä laskin paljon sekä viime vuoden valmennuskurssimateriaalista kemian tehtäviä. :-)
      Fysiikan kanssa yleensä ensin luen jonkin aihealueen teorian ja sen jälkeen teen aiheeseen liittyviä tehtäviä. Nyt tämän kertausviikon aikana ajattelin tehdä jotkut pienet yhteenvedot kaikista kursseista, tärkeimmistä pointeista ja kaavoista. Mutta pääpaino tulee siinäkin varmasti olemaan laskuissa. :-)

      Poista
  2. Kuinka monesta pisteestä sinun ja poikaystäväsi sisäänpääsy jäi viime keväänä? :) tsemit kirjotuksiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi en kyllä tähän hätään ollenkaan muista tarkkoja pisteitä. :( Sen verran muistan, ettei itselläni ainakaan ollut mitenkään pienestä kiinni. Eikä ihme, olin viime keväänä niin uupunut YO-kirjoituksista, että en edes uskaltanut toivoa sisäänpääsyä!

      Poista