perjantai 7. maaliskuuta 2014

A Little Update

Blogin puolella on taas ollut kovin hiljaista. Tarkemmin ajatellen eipä mun elämässä nyt ihan hirveästi ole edes tapahtunut. Päivät kuluu rutiininomaisesti koulussa ja kotona opiskellessa. Yliopistossa on tällä hetkellä enää menossa kaksi kemian kurssia, orgaaninen ja epäorgaaninen kemia. Ensi viikolla on epäorgaanisen kemian tentti ja siitä parin viikon päästä orgaanisen kemian. Sitten nekin kurssit (toivottavasti) on hyväksytysti käyty ja aion pitää loppukevään vapaana. Mitään kovin hyödyllisiä kursseja ei oikeastaan enää edes olisi. Biologiasta limnologian kurssi, joka ei vaan tähän hätään kiinnosta yhtään ja joitakin labrakursseja sekä tieteen etiikkaa. Mikään noista ei erityisesti valmenna lääkistä varten, joten mielummin sitten käytän sen ajan hyödyksi ja luen täysipäiväisesti pääsykokeisiin tästä eteenpäin.

Ensi viikolla alkaa yo-kirjoitukset keskiviikkona kemialla ja seuraavalla viikolla perjantaina onkin sitten fysiikan vuoro. Olen osannut tosi hyvin olla stressaamatta näistä kirjoituksista, mistä olen kyllä tosi ylpeä! Ehkä ne ei vaan enää tänä vuonna tunnu yhtä tärkeiltä mitä ne oli viime vuonna. Kemian suhteen olo on jotenkin paljon varmempi kuin aiemmin. Sitä on tullut nyt luettua aika paljon yliopistossa (välillä voisi luulla että kemia on mun pääaine eikä biologia) ja koska asiat siellä on vähän hankalampia kuin lukiossa niin lukioasiat on alkanut näyttää jotenkin yksinkertaisemmilta. Silti en halua elätellä suuria toiveita ja olla liian itsevarma, koska kyllä siellä yo-kokeissa vaikeita tehtäviä on kaikesta huolimatta!

Fysiikankin olen nyt koko lukion oppimäärän käynyt läpi ja tehnyt suurimman osan kirjan tehtävistä. Kemian kirjoitusten jälkeen alkaa armoton kertaaminen, koska sitä asiaa on niin paljon että ei millään pysty muistaan kaikkea alkupään asioita kun opiskelee kursseja eteenpäin. Vaikein kurssi omasta mielestäni on ehdottomasti sähkö ja sähkömagnetismi (erityisesti jälkimmäinen) ja niitä pitää vielä kerrata kunnolla. Mutta loppujen lopuksi fiilis on fysiikankin osalta ihmeen rauhallinen. Mikä muhun on mennyt? Oon aina ollut ihan hullu stressaaja ja nyt ei mitään!

Mitäs muuta mun elämään kuuluu? Eilen tosiaan äiti ja sisko tuli hakeen mut Jyväskylästä kotiin, koska piti raahata kaikki kirjat kotiin ja siinä samalla sitten tuotiin suurin osa vaatteistakin ja astioista. En nimittäin enää kovin paljon vietä aikaa Jyväskylässä, koska tosiaan en siellä enää koulua juurikaan käy. Oli kyllä haikeaa tyhjentää kaappeja, koska on siihen asuntoon jotenkin kiintynyt tän reilun puolenvuoden aikana. Mun on kuitenkin järkevämpi opiskella kotoa tää loppuvuosi, vaikka Jyväskylässä olisikin ehkä hieman rauhallisempaa. Onneksi kotona ei päivisin ole ketään kotona, joten kyllä täälläkin rauhaa on! Rahallisesti kuitenkin järkevämpää asustella tämä loppuaika kotona, kun ei tarvitse olla kokoajan ostelemassa bussi/junalippuja tai käydä ruokakaupassa. Ja onhan se aika yksinäistäkin olla päivästä toiseen yksin neljän seinän sisässä. Ehkä täällä kotona seura pitää mut järjissäni! :)

Nyt pitää lähteä viemään Maolia ja laskimia kansliaan kirjoituksia varten ja sitten aloitella taas tän päivän opiskelut!

Hyvää alkavaa viikonloppua sinne kaikille!
Sonja

4 kommenttia:

  1. Pidetään peukkuja kirjoituksiin!

    VastaaPoista
  2. Mihin lääkikseen olet nyt hakemassa? :) hakeeko poikaystäväsikin tänä vuonna? Paljon tsemppiä ylppäreihin ja pääsykokeeseen!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tampereen lääkikseen haen! :-) Ei hän ainakaan tosissaan ole hakemassa, koska ei koe pystyvänsä armeijasta opiskelemaan niin paljon kuin tarvisi. En ole varma kuitenkaan, jos hän tulee huvin vuoksi kokeileen ja katsomaan millainen koe siellä on ilman minkäänlaisia odotuksia. Ensi vuonna aikoo sitten kuitenkin taas ihan täysillä pyrkiä. :-)

      Poista