Hyvin alkoi se mun "terveempi vuosi 2016" kun nyt taas iski sopivasti tenttiviikolle flunssa. No, pientä tämä on jos se vain pienenä nuhana pysyy. Jotenkin osasin odottaa tätä, sillä koulussa on vähintään joka toinen tuntunut olevan nyt kovassa flunssassa.
Lomamoodista on taas palattu opiskelujen pariin. Meillä oli todella lyhyt kolmen viikon (plus tenttiviikko) aineenvaihdunta-kurssi josta etukäteen oli todella ruusuiset kuvitelmat. Aluksi olin taas tapani mukaan ihan pihalla, mitä lähtisin lukemaan ja kuinka tarkasti asioita pitää osata, mutta pikkuhiljaa asiat ovat selkeytyneet. Alku on aina hankalin.
Tuntuu että tuo aineenvaihduntakurssi on ollut vain iso kasa erilaisia reaktioita, niissä toimivia entsyymejä ja niitä entsyymejä sääteleviä tekijöitä. Ennen tätä kurssia taisin glykolyysistä tietää sen verran, että siinä muokataan glukoosista kaksi palorypälehappoa jotka siirtyy sitruunahappokiertoon. Nyt ollaan käyty läpi ne kaikki 10 reaktiota joista se glykolyysi koostuu ja niille jokaiselle tietenkin löytyy omat entsyyminsä ja niille entsyymeille sääteleviä aktivaattoreita, inhibiittoreita yms.
Ihan mielenkiintoinen on tämäkin kurssi ollut, vaikka ei ehkä kuitenkaan mun lemppareihin lukeudu. Mä meen jotenkin ihan sekaisin että mitkä entsyymit nyt liittyi mihinkäkin ja mikä olisi oikeasti oleellista muistaa. Valitettavasti tämä kurssi on luultavasti mulle sellainen että yritän opiskella asiat edes jotenkin muistiin ennen tenttiä mutta tentin jälkeen unohdan ne kyllä alta aikayksin. Eihän täällä tenttejä varten kuuluisi opisella mutta voiko näitä asioita muka oikeasti vielä muistaa esimerkiksi klinikassa? Ehkä jotain isoja kokonaisuuksia toivottavasti. Mutta kysyppä multa kesällä mihin reaktioon liittyy fosfofruktokinaasi ja mitkä sitä säätelee. En varmasti muista...
Ensi viikolla meillä alkaakin sitten liikkumisjakso joka kuumottelee jo monia massiiviselta määrältä tuntuvan anatomian opiskelun takia. Vaikka se anatomian pänttäys hieman jo hirvittää niin silti ensi jakso tuntuu tosi mielenkiintoiselta käytännönläheisten ryhmätöidensä ansiosta. Päästään harjoittelemaan esimerkiksi polven tutkimista tai haavan suturointia. Kaikista jännittävintä on kuitenkin ensi jaksossa olevat dissektiot jossa päästään tutkimaan niitä anatomian rakenteita ihan oikeista kuolleista ihmisistä!
Tämän vuoden puolella on alkanut myös lääkiksen näytelmäkerhon Pseudon toiminta. Valmistellaan keväälle yksi iso musikaalinäytelmä. Päätin lähteä toimintaan jo heti syksyllä jollain tapaa mukaan mutta en ollut ihan varma miten. Lopulta päädyin maskitiimiin joka siis tekee näyttelijöille (ja ehkä myös tanssijoille?) meikit ja hiukset. Tänää oli ensimmäinen kokoontuminen ja treenattiin pohjameikin tekoa, kulmia ja huulia. Oli tosi hauskaa! Siellä pääsee myös mukavasti tutustumaan muihinkin lääkisläisiin. Innolla odotan mitä pseudo tuo tullesaan. Vanhemmat kurssilaiset monet ainakin sanoo että kun kerran tulee pseudoon mukaan niin sen jälkeen on varmasti joka vuosi jollain tavalla pseudossa mukana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti